هات تپ

هات تپ چیست و نیروهای پشتیبان ان کدام اند؟

0.0
00

 هات تپ به طور کلی به سه دسته ی، 1.اصلی: ساخت اتصال ، نصب اتصال ، نصب ولو و عملیات تپ . 2.پشتیبانی :تست فشار هیدرو استاتیک اتصالات، انتقال انرژی به گیربکس ، عملیات حرارتی . 3. مدیرتی که مربوط به بخش فنی است، تقسیم میشود .

عملیات تپ شامل : باز کردن ولو ، نصب دستگاه روی ولو ، پیش روی دستگاه ، حرکت دورانی ، عقب گرد دستگاه ، بستن ولو ، باز کردن دستگاه است.

دو نوع حرکت، دورانی و مستیم در  عملیات  HOT TAP وجود دارد .اپراتور مسئول حرکت مستقیم  و حرکت دورانی مربوط به گیربکس است.

 

نیروهای پشتیبان شامل نیروی1. هیدرولیکی با پاورپک 2. نیرویی دستی که توسط اپراتور اعمال میشود که باعث پیشرویی دستگاه می شود.

برای انجام عملیات هات تپ باید  شرایط کار  مانند موارد زیر را در نظر گرفت  :

1-نیروهای هیدرولیکی و پنوماتیکی در پاورپک برای انجام هات تپ:

در انجام عملیات hot tap از دستگاه های مختفی استفاده میشود . پاورپک یا پاوریونیت یکی از دستگاه های مهم مورد استفاده در عملیات هات تپ است.  از پاورپک برای ایجاد انشعاب های کوچک و بزرگ استفاده میشود. این دستگاه با نیرو برق کار میکند . زمانی که برق در دسترس نیست برای تامین این نیرو می توان از ژنراتور استفاده کرد.

انواع پاورپک یا پاور یونیت:

  1. پاورپک هیدرولیکی: این نوع پاورپک انواع مختفی دارد مانند پاورپک هیدرولیکی استاندارد یا پاورپک هیدرولیکی میکرو و …، روش کار پاورپک هیدرولیکی  به این صورت است که با فرستادن روغن هیدرولیکی به دستگاه ، گیربکس به حرکت در میاد و تیغه ها حرکت دورانی میکنند و لوله را برش میدهند.

 

اجزای تشکیل دهنده پاورپک هیدرولیکی:1.مخزن روغن 2.پمپ هیدرولیک 3. الکتروموتور 4.شیرهای فشارشکن 5.فشار سنج .

  1. پاورپک پنوماتیکی: روش کار این نوع پاورپک هم مانند پاورپک هیدرویکی است با این تفاوت که در ان به جای روغن از گاز استفاده میشود. استفاده از گاز مزایایی هم دارد برای مثال سیستم پنوماتیک تا زمانی که فشار هوا سطح تنظیمی دارد کار میکند و مانند سیستم هیدرولیکی پمپ به صورت مداوم نیاز به تولید نیرو جریان ندارد .

دقت عملکرد سیستم هیدرولیکی نسبت به پنوماتیکی به دلیل خاصیت غیر متراکم بودن روغن هیدرولیک بیشتر است.

2-نیروی دستی:

نیروی دستی در هات تپ توسط اپراتور به دستگاه هات تپ وارد میشود که باعث پیش روی دستگاه میشود . اپراتور باید محارت لازم برای این کار را داشته باشد تا بداند که چه میزان فشار نیاز است و همچنین بداند با هر حرکت دستگاه چه مقدر پیش روی میکند . اگر فشار وارد شده بیش تر از مقدار لازم باشد باعث شکسته شدن کاتر و میشود و اگر فشار از حد معمول کم تر باشد  باعث خوردگی کاتر و افزایش فشار به پاورپک هم چنین باعث از دست دادن زمان  میشود.

 گاهی ممکن است برای انجام هات تپ به جای نیروی دستی از مته یا دریل استفاده کرد. . اما نیروی دستی بسیار بهتر است ، چرا که زمانی که شخص اپراتور فشار و نیرو  را وارد میکند تا دستگاه پیش روی کند مقداری که دستگاه پیش روی میکند را حس میکند. گاهی ممکن است که تیغ کاتر فرسوده شده باشد و با فشاری که به دستگاه وارد میشود هرز بپرخد و لوله را برش ندهد بنابراین وقتی از نیروی دستی استفاده شود این مسئله به راحتی تشخیص داده میشود و از اتلاف وقت جلوگیری میشود.