تعمیر ولو

تعمیر ولو تعمیر ولو تعمیر ولو IMG 0961 min

تعمیر ولو از جمله خدمات جانبی شرکت پیشگام صنعت ابزار به شمار می رود که در کنار سایر خدمات خطوط لوله بخش اعظم فرایندهای جاری ای نشرکت را پوشش داده اند. تعمیر ولو از آن حیق حائز اهمیت است که ولوها بخشی بی بدیل در فرایندهای مربوط به خطوط لوله ایفا می کنند. ولوها در واقع مجاری ارتباط خطوط لوله نسبت به یکدیگرند و در کنار ان کارکردهای مهم دیگری نیز دارند. از این رو بروز آسیب در ولوها می تواند حتی باعث فلج شدن بخشی یا حتی کل فرایندهای یک مجموعه صنعتی شوند. از این رو در این خصوص اتهاذ تدابیر لازم ضروری است. ولو از منظرهای مخنلف می تواند دچار آسیب شود. همچنین شدت آن نیز کم و کیف متفاوتی دارد و بنابراین بسته به این متعیرها اقدامات اصلاحی برای بازگرداندن سرایط به وضعیت نرمال اقتضائات منحصر به خود را دارد. حتی ممکن است شدت آسیب به قدری باشد که امکان تعمیر ولو وجود نداشته باشد و واحد صنعتی مذکور ناچار باشد ولو را تعویض نماید.

ولوها را می توان بر حسب شدت آسیب هایی که به آن ها وارد می شود به طور زیر دسته بندی کرد:

  • مکن است آسیب جزئی باشد، به طوری که بدون نیاز به تغییر در فرایندهای جاری و برنامه ریزی ها، و حتی بدون متوقف کردن یا کاستن از کارایی و عملکرد ولو، عملیات تعمیر را در محل و توسط اپراتورهای نیمه مجرب انجام داد.
  • ممکن است آسیب شدت و حدت بیشتری داشته باشد، به طوری که برای تعمیر ولو نیاز به تعمیرکارهای مجرب و تخصصی باشد، اما با این حال ولو عملکرد خود را ولو به صورت نسبی حفط کرده و اختلالی در فرایندهای جاری ایجاد نشود.
  • ممکن است ولو دچار آسیب جدی تری شده باشد، به طوری که عملکرد مجموعه دچار اختلال شود، اما باز هم بتوان بدون نیاز به جابجا کردن ولو، در همان محل تعمیرات لازم را انجام داد.
  • ممکن است ولو به طوری آسیب دیده باشد که نیازمند انجام فرایندهای تخصصی در محلی غیر از محل نصب باشد. در این شرایط ولو از محل باز شده و در احتیار تیم تعمیر ولو قرار خواهد گرفت.
  • در نهایت نیز ممکن است شدت آسیب به قدری باشد که از دست تیم تعمیر ولو نیز کاری برنیاید و به ناپار نیازمند تعمیر ولو باشیم.

بدیهی است که بهترین راهکار برای کم کردن هزینه زمانی و مالی این دست مشکلات پیشگیری از بروز این سوانح است. اتخاذ برنامه های تعمیرات و نگهداری پیشگیرانه راهکاری برای ممانعت از آسیب ولو، و حداقل تشخیص سریع آسیب های جزئی در راستای پیشگیری از شدت بروز آسیب است. تشخیص میزان و شدت خرابی ولو به عهده تیم تعمیر ولو بوده و ایشان هستند که می بایست با تشخیص متغیرهای تأثیرگذار بر آسیب عملکرد ولو، راهکارهایی برای رفع شان بیابند. از این رو تخصص در تشخیص شدت آسیب ولو از نکات کلیدی برای تعمیر ولو محسوب می شود و در ضمن، آن تیم تعمیر ولو، که راهکارهای بدیل مطمئن تر، سهل تر و ارزان تری برای تعمیر ولو می یابد بدون شک از اعتبازر و کارایی بیشتری برخوردار خواهد بود.

اما نکته این است که ولوها مهمولاً از چه نواحی ای دچار آسیب می شوند و چگونه می توان آن را تشخیص داد. این امر از تبحرهای مجرب تعمیر ولو است که ضمن شناسایی محل آسیب از عملکرد جاری، حتی بدون باز کردن آن و از صرف عملکرد آن پی به محل و شدت آسیب ببرد. البته این امر همیشه مقدور نیست و در اعلب موارد راهی جز باز کردن جهت تشخیص محل آسیب از جانب مجری تعمیر ولو باقی نمی ماند.

پیش از توضیخ باید اشاره شود که ولو معمولاً ایراد خود را به شکل مشنی، بسته نشدن کامل دریچه ولو، هرز شدن یا فرسودگی دسته ولو و مواردی از این دست نشان می دهد. مجری تعمیر ولو باید ضمن مشاهده ایراد بروز کرده، عوامل و آسیب های آن را شناسایی کند. 

منشأ آسیب  در ولو می تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • ممکن است ایراد از ناحیه دسته و دیسک آن باشد. اگر دسته آسیب دیده باشد بسته شدن ولو کامل انجام نخواهد شد. بروز ایراد در دیسک هم می تواند مشکلاتی نظیر نشتی سیال را ایجاد کند.
  • ممکن است ایراد از ناجیه پکینگ یا شیر فلکه ولو باشد. یافتن ایراد از این نواحی کار دشواری نیست و مجری تعمیر ولو با اندگی دانش و تجربه می تواند نسبت به عملکرد نامناسب آن آگاهی پیدا کند.
  • سیت یا نشینمنگاه ولو از دیگر قطعاتی است که می تواند منشأ آسیب باشد. اگر دیسگ به صورت کامل روی نشینمنگاه فیت نشود می تواند مشکلاتی را به همراه داشته باشد و از ناحیه حفره موچود نفوذ سیال را داشته باشیم. نفوذ سیال حتی می تواند در صورت استمرار سایر قطعات ولو را نیز دچار آسیب کند و ایراد ولو ابعاد وسیع تری به خود بگیرد.
  • فلنج ولو نیز دیگر قطعه ای است که می تواند در معرض آسیب قرار گیرد و باعث بروز ایراد در عملکرد آن شود. ولوها از محل فلنج روی اتصالات خط لوله بسته می شوند و از این حیث ممکن است در نتیجه مرور زمان و یا به هر دلیل دیگر کارایی و عملکرد خود را از دست دهند. فلنج ولو همچون سر فلنج دار اتصال دارای فیس است و وقتی این دو روی همدیگر قرار می گیرند، آب بندی مجموعه کامل می شود. اما اگر بنا به هر دلیلی فیس این فلنج ها دچار آسیب شود آب بندی به درستی انجام نشده و به این ترتیب نشتی از محل ایراد خواهیم داشت. در این صورت نیز مجری تعمیر ولو می تواند با استفاده از فرایندهایی نظیر فیس دهی مجدد فلنج ولو ایراد ذکر شده را رفع نماید.

نکات ذکر شده بخشی از آیتم هایی را شامل می شود که اهمیت کار تعمیر ولو را خاطر نشان می کند. این فرایند جزو فرایندهای مهم و ضروری خطوط لوله است و از همین رو بذل توجه به آن از نکات ویژه در خطوط لوله است. ما ضمن ارائه خدمات تعمیر ولو، آماده ایم راهنمایی ها و مشاوره های لازم در خصوص انتخاب بهترین ولوها متناسب با نوع سیال و فشار آن را به مجریان عملیات های پایپینگ و سایر فرایندهای خطوط لوله ارائه دهیم و تعمیرات ولو را نیز تحت هر شرایطی به بهترین نحو و با کاستن از میزان هزینه مشتریان محترم به انجام خواهیم رساند.