پاوریونیت و کاربرد آن در عملیات هات تپ

پاوریونیت یا پاورپک دستگاهی است که نیروهای محرکه هیدرولیکی یا پنوماتیکی را تولید می کند. اصولا در تمامی سیستم هایی که توسط سیال هیدرولیک شروع به کار می کنند، نیاز به یک منبع برای تولید انرژی خواهد بود. این منبع می تواند دستگاه پاوریونیت یا پاورپک باشد.

دستگاه پاوریونیت، نوعی منبع محرک می باشند، که از طریق پمپ، جریان هیدرولیک تولید کرده

و از طریق شیرآلات به جریان روغن منتقل شده و این روغن نیز در انتها به سیلندر و هیدروموتور می رسد.

پاوریونیت یا پاورپک در هات تپ  پاوریونیت پاوریونیت و کاربرد آن در عملیات هات تپ Hydraulic Power Pack

پاوریونیت یا پاورپک در هات تپ

اجزای تشکیل دهنده پاور پک هیدرولیک کدامند؟

پاوریونیت یا پاورپک ها از سه جزء اصلی تشکیل می شوند. الکتروموتور، مخزن و پمپ هیدرولیک از جمله این اجزا هستند. البته قطعات دیگری نیز در این سیستم ها به کار می رود.

پمپ هیدرولیک :

پمپ هیدرولیک دستگاه پاوریونیت مهم ترین جزء این دستگاه را تشکیل می دهد و در انتخاب نوع آن باید دقت کرد.

این پمپ ها از طریق چرخش موتور نیروی مکانیکی را به نیروی هدرولیکی تبدیل می کنند. انواع پمپ هایی که در دستگاه پاوریونیت به کار می روند پمپ های پیستونی، کارتریجی و دنده ای هستند.

الکتروموتور

الکتروموتورها از دیگر اجزای مهم و ضروی دستگاه های پاوریونیت هستند که با برق AC یا DC کار می کنند که البته استفاده از انواع پاوریونیت ها با برق AC متداول تر است. الکتروموتورهای AC  به هزینه کمتری برای ساخت نیاز دارند اما توان بیشتری برای تولید انرژی خواهند داشت و بنابراین استفاده از این الکتروموتورها در دستگاه پاوریونیت می تواند در قیمت دستگاه یا دیگر اجزا نیز تأثیر گذار باشد.

از طرف دیگر این سیستم ها را در هر شرایطی می توان نگهداری کرد.

مخزن یا تانک روغن

انتخاب مخزن مناسب برای دستگاه پاوریونیت بسیار حائز اهمیت است زیرا هر چه این مخازن مناسب تر باشند، عمر قطعات و بازدهی تجهیزات سیستم های هیدرولیکی نیز افزایش خواهد یافت. فعالیت این مخزن ها در دستگاه پاوریونیت باعث می شوند هرگونه لجن، آب، یا ذرات فلزی در مخزن ته نشین شده و حباب های هوا نیز از سطح روغن جدا شوند.

 

دیگر اجزای دستگاه های پاوریونیت یا پاورپک عبارت اند از:

  • شیر راه دهنده
  • شیر فشار شکن
  • گیج فشار
  • درب باک

دستگاه پاورپک را براساس نیازهای مختلف صنعتی در فشار کاری 100 الی 350 بار می سازند. در طراحی های ویژه امکان افزایش فشار تا محدوده 1000 بار نیز وجود دارد.

عمدتا برای تامین قدرت از موتورهای تک فاز تا 2.2 کیلووات و سه فاز تا توان 160 کیلووات استفاده می شود. اگر منبع تولید توان موتور الکتریکی باشد بر اساس استاندارد IEC ، رده بندی توان و ابعاد موتور قابل انتخاب است

هرچقدر فشار وارد شده از سوی دستگاه پاورپک بیش تر باشد نیروی حرکتی القا شده به دیگر دستگاه ها بیش تر خواهد بود. نوع هر عملیات مشخص کننده ی نوع پاورپک و میزان نیروی مورد نیاز می باشد.

عوامل موثر بر عملکرد پاورپک هیدرولیکی ، محدودیت در ایجاد فشار ، ظرفیت و توان و هم چنین حجم مخزن است. علاوه بر این ها اندازه ی بدنه و قدرت پمپ نیز عوامل قابل توجه دیگری هستند که در عملکرد پاوریونیت مؤثر خواهند بود.  

کاربرد پاوریونیت در هات تپ

عملیات هات تپ، در واقع انشعاب گیری از مخازن و خطوط لوله است. از هات تپ برای تعمیر و بهبود خطوط لوله نیز استفاده می شود البته در تعمیرات خطوط لوله هات تپ را به عنوان عملیاتی زیرمجموعه ای و مکمل به کار می برند. اما هات تپ به صورت مستقل در انشعاب گیری از خطوط لوله و مخازن کاربرد دارد. در این عملیات خطوط لوله تحت فشار را با استفاده از دستگاهی به نام دستگاه هات تپ برش می زنند و سیال جاری درون این خطوط را در دسترس قرار می دهند.

کاربرد پاوریونیت در هات تپ به تأمین نیرو برای دستگاه هات تپ مربوط می شود. دستگاه پاوریونیت نیروی مورد نیاز برای چرخش گیربکس دستگاه هات تپ را تأمین می کنند. گیربکس در دستگاه هات تپ کاتر را می چرخاند و کاتر لوله را می برد. تأمین نیرو برای دستگاه پاوریونیت نیز توسط دیزل ژنراتور تأمین می شود و می توان گفت منبع تغذیه آن الکتریکی است.